Ce este motricitatea fină și cum ajută la dezvoltarea copilului tău.

Ce este motricitatea fină și cum ajută la dezvoltarea copilului tău.

Ce este motricitatea fină și cum ajută la dezvoltarea copilului tău.

 

Specialiștii recomandă joaca, folosind mâinile, fiind deosebit de importantă pentru dezvoltarea creierului copilului. De aceea, trebuie să vă încurajați copiii, încă de la cele mai mici vârste, să se implice în activități și jocuri de motricitate fină.

 

Copiii descoperă lumea, cel mai mult, cu mâinile. Dezvoltarea motricității este direct legată de dezvoltarea creierului și a gândirii copiilor. Așadar, este foarte important să-i lăsăm pe copii să-și folosească cât mai mult mâinile în activitățile de zi cu zi, să exploreze, să simtă texturi, să apuce și chiar să împletească. Care sunt jocurile ideale pentru dezvoltarea motricității? Acestea pot fi puzzle-urile și chiar jocurile de construcție, cu piese în diverse forme și mărimi.

. .

Elefant cu șireturi                                    Floare cu șireturi                             Puzzle

Motricitatea grosieră: mersul, alergatul, săritul, se dezvoltă fără prea mari bătăi de cap. Însă, în ceea ce privește motricitatea fină, aceasta necesită mai multă atenție din partea părinților, deoarece stă la baza unor activități esențiale în dezvoltarea celor mici, precum: scrisul, desenatul și chiar activități uzuale precum îmbrăcatul și chiar hrănirea. Motricitatea fină presupune o bună coordonare mână-ochi, a degetelor, a atenției dar și mobilitatea articulară.

Dezvoltă motricitatea fină a copilului, cu ajutorul jucăriilor!

Este ușor să îi ajuți pe copii să-și dezvolte motricitatea fină, oferiti-le jucării care implică folosirea cât mai des a mâinilor și a degetelor, care să le testeze răbdarea și perseverența. Astfel de jocuri pot fi cele cu șnururi. Pentru bebeluși, optați pentru jucării motrice cum sunt puzzle-urile din lemn.

 

Vă recomandăm să îi încurajați pe copiii voștri să se îmbrace și să se dezbrace singuri, să desfacă nasturii de la hăinuțe, ori fermoarul de la pantaloni și chiar să-și lege și dezlege șireturile de la încălțăminte.

 

De ce să alegi jucăriile din lemn de fag, de pe BabyLine.ro?

Sunt jucării prietenoase cu copiii, realizate din lemn de fag, vopsite cu cerneluri naturale ecologice sigure pentru copil, rezistente, au colțurile rotunjite și nu prezintă pericole, dar sunt la fel de prietenoase cu și cu mediul înconjurător.

 

.  .  

Toate jucăriile din lemn sunt importate din Polonia, au certificate care atesta folosirea lor în siguranță de către cei mici. Compania producătoare are experiență foarte mare în realizarea jucăriilor din lemn, având renume în toată Europa. Jucăriile din lemn au o calitate superioară față de cele din plastic sau pluș, învață copilul să simtă materialele naturale și să respecte natura.

Toate comentariile

Lasa un raspuns