Cum să pregătești corect hăinuțele pentru un nou-născut

Cum să pregătești corect hăinuțele pentru un nou-născut

Nașterea unui copil este un eveniment extraordinar. Părinții încearcă să se pregătească corect pentru asta. Se gândesc la decorul noii camere, plănuiesc să cumpere un cărucior și alte accesorii. Desigur, hăinuțele pentru bebe sunt printre cele mai importante achiziții în acest moment. Fără ele, ar fi imposibil să completezi garderoba bebelușului. Viitorii părinți primesc foarte des haine de la prieteni și familie. Hainele sunt cadouri foarte utile pentru persoanele care așteaptă un copil. Multe mame se întreabă uneori, ce să facă cu hainele pe care le-au cumpărat sau primit. Să le spele înainte de a îmbrăca bebelușul? Sau poate sunt gata să se îmbrace imediat?

În acest articol vei putea citi despre:

·      Spălarea hainelor bebelușului

·      Călcarea hainelor bebelușului

·      Recomandare

Evident, răspunsul la această întrebare este foarte simplu. Trebuie reținut că indiferent dacă hainele vor fi direct din magazin, sau veți obține haine uzate, de exemplu de la copilul surorii sau al prietenie tale, ar trebui să fie pregătite corespunzător. Fiecare piesa vestimentară pe care o va purta un copil trebuie spălată și călcată înainte de a fi purtată.

Spălarea hainelor bebelușului

Spălarea, chiar și pentru hainele noi, scăpa de orice acarieni și bacterii care ar putea fi pe hăinuțe și pot să dăuneze pielii copilului. Pielea unui nou-născut este cu adevărat delicată și sensibilă, poate fi ușor iritată. În plus, nou-născuții au și un sistem imunitar mai puțin dezvoltat. Dacă un adult poate purta hainele noi fără a le spăla în prealabil, fără probleme, poate fi periculos pentru un nou-născut.

Spălarea hainelor trebuie efectuată în conformitate cu instrucțiunile de pe eticheta de pe fiecare produs vestimentar. Este vorba în principal despre temperatură. Respectarea regulilor furnizate de producător este importantă și asigură faptul că hainele bebelușului nu se vor deteriora în timpul spălării. Alegerea hăinuțelor de înaltă calitate va asigura, de asemenea, păstrarea culorii hainelor și a imprimeurilor. Acestea nu se vor estompa chiar și după multe spălări. Hainele pentru bebeluși disponibile pe BabyLine.ro sunt de cea mai bună calitate. Calitatea este prioritatea noastră și datorită acestui fapt hainele noastre nu își pierd culoarea și nu se deformează de-a lungul anilor. Poți găsi pe BabyLine la secțiunea Colecții - Newborn de la body-uri, pantalonași, salopete și pături speciale pentru bebelușul tău. De asemenea, în magazinul nostru poți găsi jucării motrice sau jucării pentru dentiție, naturale, din lemn de arțar, vopsite ecologic.

Hainele pentru nou-născuți trebuie spălate separat, nu cu haine pentru adulți. De asemenea, ar trebui să utilizați detergenți speciali pentru hăinuțele bebelușilor cu informații clare pe etichetă în care este menționat că sunt potriviți încă din prima zi de viată. Astfel de produse au un conținut redus sau aproape inexistent de substanțe chimice ce pot fi periculoase pentru pielea bebelușului. Pentru a fi sigur, însă, după spălare, merită să mai clătiți de câteva ori hainele nou-născutului.

Călcarea hainelor bebelușului 

Următorul pas este călcarea. Temperatura ridicată a fierului de călcat scapă de alergenii, acarienii și bacteriile din hainele pentru nou-născuți. Călcarea înmoaie țesătura și o face mai plăcută la atingere. Prin urmare, mai ales în primele trei luni de viață ale unui bebeluș, chiar nu merită sări peste acest pas.

Recomandare 

Hainele pentru nou-născuți trebuie spălate și călcate în jurul lunii 7-8 de sarcină. Pentru a nu lăsa un lucru în plus de făcut, în ultimul moment. Unele ar trebui puse într-un dulap sau o comodă, iar altele ar trebui să fie ambalate într-o geantă de spital. Și atunci poți aștepta venirea bebelușului bucurând-te de moment, știind că toate hainele sunt pregătite corespunzător.

Toate comentariile

Lasa un raspuns